PILSNERIMPORTEN  importerar och säljer högkvalitativ Tjeckisk öl till barer och restauranger. All öl är noga utvald och vi reser regelbundet till Tjeckien för att hitta de bästa och mest intressanta bryggerierna att jobba med.

Pilsnerimporten  drivs  av Martin Axén  och Anders Englesson . Av en ren slump träffades vi 2009 på en av de bästa  ölstugorna i Prag,
U Hrocha. Vi berättade för varandra om drömmen att importera riktigt god öl till Sverige för att göra det möjligt att uppleva den tjeckiska pilsnerkulturen utan att resa till Tjeckien. Därefter gjorde vi slag i saken och har nu ett antal av våra favoritöl från Tjeckien i sortimentet.

Tjeckisk öl är speciell. Det beror på jordmånen där humlen och kornet växer, det beror på vattnets mjuka kvalitet och det beror, kanske framför allt, på den tjeckiska bryggkonsten och ölkulturen i landet.

Efter sammetsrevolutionen såldes många bryggerier till multinationella bryggerijätter med ett enda dominerande intresse - tjäna snabba pengar.
Många tjecker förfärades över den kvalietsförsämring som följde av detta. En särskild organisation startades i syfte att rädda kvaliteten, hantverket och den tjeckiska ölkuklturen. Organisationen heter Sdruzeni pratel piva (SPP). Det betyder unionen ölets vänner. Dessutom slog flera mindre och medelstora bryggerier sig samman med samma uttalade syfte, för att tillsammans vara starka nog att stå emot uppköpsförsök från multinationella bryggerijättar.
Pilsnerimporten är skapat i denna andan. Vi ser det som vår mission att erbjuda det bästa från Tjeckien. Vi vill att svenskar ska kunna njuta av den tjeckiska ölkulturen även i Sverige.