En resa till Hlinsko

Att ta sig till Hlinsko där Rychtar bryggeriet ligger, är egentligen enkelt från Prag. Först tar man tåget till Pardubice och därifrån en rälsbuss till Hlinsko. Jag möttes av bryggerikoncernen Lobkowicz´s representant redan på stationen. Bryggeriet ligger någon kilometer från stationen. En rundvandring på bryggeriet visar att allt sköts på treditionellt tjeckiskt vis. Öppna jäskar, stora liggande lagertankar. Allt i kalla utrymmen i utom själva brygghuset där värme råder. Malten hämtas från närområdet i Mähren (Hlinsko ligger på gränsen mellan Mähren och Böhmen) och humlen från Böhmen. Det är Zatec-humle som används. Resultatet blir en underbar öl, som inte står långt efter Klaster. Rychtar kan kanske en dag ingå i vårt sortiment. Dagen på bryggeriet var i alla fall lyckad och diskussionen med representanten från koncernens kontor i Brno givande. En ovanligt bra dag på jobbet.

 

Prag 2012 10 15
Anders E

Kommentera gärna: